Wat heeft u nodig?

 

Een kousje

De capillaire werking van het kousje zorgt voor het optrekken van de vloeistof. De opgetrokken vloeistof wordt verdampt in de lucht. De vochtigheid van de lucht bepaalt hoeveel verdampt.
Als vloeistof verdampt, neemt het energie op. Deze opgenomen energie "uit zich" in een dalende temperatuur. De temperatuursensor binnen het kousje meet de gedaalde temperatuur. Deze temperatuur wordt doorgegeven aan de computer.
De meeste computers kunnen de "droge" = ruimte temperatuur en "natte" = verdampende vloeistof temperatuur op het beeldscherm zichtbaar maken. Uit deze twee temperaturen berekent de klimaatcomputer de vochtigheid.

Het kousje moet voor voldoende vloeistof zorgen. Merkloze kousjes zuigen meestal niet voldoende vloeistof op waardoor de klimaatcomputer met een verkeerd gemeten vochtigheid werkt.
Aquanex kousjes zuigen wel voldoende vloeistof op. De kousjes worden door Aquanex konstant op kwaliteit gecontroleerd. (Zie ook: Kous eisen)

Terug

 

Vloeistof

Uw klimaatcomputer gaat er van uit dat u hiervoor gedemineraliseerd water gebruikt. Uit dit demi-water is alle verontreiniging verwijderd. Dit water heeft dan ook altijd dezelfde verdampingseigenschappen.
In dit demi-water van uw meetbox kan van alles gaan leven en groeien. In het reservoir en het kousje kunnen groene aanslag, slijmerige wolken, zwarte slierten, enz. ontstaan. Ook bij zeer intensief schoonmaken kunnen deze terugkomen.
Bij gebruik van demi-water zorgt deze verontreiniging ervoor dat het kousje niet meer goed functioneert of droog komt te staan.
Om dit probleem tegen te gaan worden "huismiddeltjes" toegepast zoals: gebruik van ketelwater en een 'druppeltje' chloor. Door een opeenhoping van restanten "huismiddel" in het kousje wijzigen echter de verdampingseigenschappen. De computer meet dan een verkeerde vochtigheid.

Met Aquanex meetboxvloeistof blijft de verdampingswaarde goed. De klimaatcomputer meet dus de goede vochtigheid. (Zie ook: Vloeistof eisen)

Terug

 

Oplossingen

Afhankelijk van de ernst van de problemen in uw meetboxen, zijn er de volgende oplossingen:

U heeft geen probleem:
Aquanex kousje in combinatie met demi water
U heeft een probleem:
Aquanex kousje in combinatie met Aquanex
U heeft een Endurance probleem:
Aquanex kousje in combinatie met Aquanex +

 

Terug

 

Keuze advies

Kweekt u tomaten, komkommers, paprika's, enz dan is Aquanex een goede keuze.
Bij (pot)plantenkwekerijen, bloementeelt en stekbedrijven kunt u last hebben van het Endurance probleem. Dit komt voor bij teelten met lage temperaturen en/of zeer hoge luchtvochtigheid. De oorzaak: een lange standtijd van de vloeistof in het meetbox reservoir. Onder deze omstandigheden is Aquanex+ een goede keuze.

Alle Aquanex producten zijn verkrijgbaar bij uw tuinbouw toeleverancier

Terug

Gratis controleren

Klik hier

 

 

 

Aquanex kas 1

 

 

 

 

 

 

Aquanex kas 2

 

 

 

 

Aquanex keuzes

 

Aquanex advies