Eerste keer toepassen

 • Het reservoir moet zo schoon mogelijk zijn als u Aquanex de eerste maal gaat gebruiken. Als het meetbox reservoir glibberig aanvoelt of aangeslagen ziet, kunt u deze reinigen door hem met een chlooroplossing (1:5) te vullen. Dit 20 minuten laten staan. Daarna goed leegschudden en minimaal 4 keer met schoon kraanwater uitspoelen. Dit zorgvuldig uitvoeren omdat chloorresten de meting kunnen beïnvloeden.
  Opgelet: geen dikke chloor of andere speciale chloormiddelen gebruiken !! Bij twijfel: de helpdesk (010 288 74 15) bellen.
 • Het is van groot belang met een schoon reservoir te beginnen. U moet bedenken dat eventuele achtergebleven resten maar op één manier kunnen verdwijnen en dat is via het kousje. Herhaal desnoods de chloorbehandeling of poets en reinig met een keukenrol.
  Als u het voorraad reservoir niet goed kunt schoonmaken (bijvoorbeeld een fles of flacon waar u niet in kunt komen), dan moet u deze vernieuwen.
 • Verwijder zwarte rubber tule
  Sommige meetboxen hebben een zwarte rubber tule op het vloeistof reservoir. Het kousje gaat hier doorheen. Deze zwarte rubber tule kan verouderen en micro-organismen bevatten. U kunt deze zwarte rubber tule verwijderen. Verwijderen heeft geen invloed op de meting.
 • Als het reservoir niet goed schoon is, moet u bedenken dat eventuele achtergebleven resten maar op één manier kunnen verdwijnen en dat is via het kousje. Hierdoor zal het kousje verstoppen en droogvallen. U merkt dit doordat uw computer meting 100% RV gaat aanwijzen. Het is dus van het grootste belang dat u met een schone meetbox begint.
 • Houd het kousje schoon. Maak na het plaatsen het kousje nat met Aquanex meetboxvloeistof.
 • Bij het eerste gebruik kan het kousje verstoppen door oude vervuilingen. Vervang dan kousje én vloeistof (zie hierboven).

Opgelet:
Aquanex wordt gebruikt in plaats van demiwater. Het is ontwikkeld om een exact juiste en betrouwbare vochtmeting te geven. Om deze eigenschappen te behouden mag Aquanex niet worden gemengd met demiwater of andere (vloei)-stoffen.


Bij problemen of vragen: bel onze helpdesk (010 288 74 15). Wij helpen u geheel gratis en zonder enige verplichtingen uwerzijds. Wij kunnen u beslist helpen met het oplossen van uw problemen.

Zie ook: Veel gestelde vragen

Gratis controleren

Klik hier

Aquanex meetboxvloeistof